Tothem & de beste onderbroek voor mannen

Het eerste dat je elke dag aantrekt, is de onderbroek. En vervolgens het laatste dat je uittrekt. Niets zit je zó dicht op de huid. De keuze, wat ondergoed betreft, is dan snel gemaakt.

Ondergoed moet de hele dag goed zitten, een comfortabel en luxe gevoel geven. Geen twijfel mogelijk. En natuurlijk, gemaakt van duurzame stoffen, perfect afgewerkt, gemakkelijk te wassen en langer dan gemiddeld meegaan.
En het oog wil ook wat: het ondergoed moet er prachtig uitzien.
Ondermode voor een happy beleving.

Dat zijn de kenmerken van het ondergoed dat bij Tothem Underwear te vinden is. In het oog springende logo’s zijn dan niet belangrijk. Als je dit ondergoed eens aan het lijf hebt genomen, wil je niets anders meer. Elke dag weer.

Winkel_Tothem_Amsterdam

Eén van de merken is Olaf Benz. Sinds 1989 toonaangevend in styling, vorm, innovatie en kwaliteit. Alleen de beste, nieuwste en duurzaamste stoffen en materialen worden nauwkeurig geselecteerd voor dit creatieve merk. Door jarenlange ervaring en vakmanschap is de pasvorm geperfectioneerd.

Made in Europe.
De fabricage vindt voornamelijk plaats in Duitsland en Italië. De stoffen worden in Europa gemaakt. Sommige dessins worden zelf ontworpen en zijn daardoor uniek.

Oude bekende zaak.
De modewinkel werd in 1897 opgericht onder de naam Kuppers in Amsterdam. Na enkele jaren specialiseerde men zich in herenbovenkleding en werden er meer winkels geopend onder meer in de Leidsestraat. De laatste winkel, geopend in 1928, direct gelegen naast het Koninklijk Paleis aan de Nieuwezijds Voorburgwal, werd een icoon in Amsterdam. Eind jaren zestig groeide het aandeel luxe heren lingerie in het assortiment. Bekende merken waren toen Cerrutti 1881, Habella en natuurlijk HOM.

In 1987 werd besloten alleen nog luxe heren ondergoed aan te bieden. Een trend van mannelijke bewustwording werd goed aangevoeld en op ingespeeld.
De winkelnaam werd opnieuw gekozen: Tothem Underwear. De naam werd afgeleid van de grote houten steunpalen die het oude winkelpand overeind moesten houden; deze werden al gauw totempalen genoemd.

Er kwamen al snel vele merken bij en de markante winkel werd bekend in binnen- en buitenland. Het assortiment werd ruimer: slips, tanga’s, boxers, boxershorts, T-shirts, singlets, tanktops, strings, body's, badmode, lounge wear, pyjama's, bad- en (zijden) kamerjassen en sokken. Van klassiek en basic tot trendy en brutaal.

De merken

Addicted                  Hugo Boss N2N Bodywear
Animal Publico Iqoniq Oboy!
Björn Borg Impetus Olaf Benz
Body Art Jailhouse Parah Uomo
Brynje                    JBS Peter Pan
Calvin Klein JM Polo Ralph Lauren
Cerrutti 1881 Joop! Bodywear Pull-In
Diesel            Just Cavalli Puma
Dolce & Gabbana Kenzo Uomo Punto Blanco
d.tab            L'Homme Invisible QZ
Ed Hardy Levi's Replay
Eminence Manstore RJ Underwear
Emporio Armani Matinique Secret of Nature
Eros Veneziani McAlson boxershorts Set
ES Collection Mey Bodywear Tommy Hilfiger
Guido Unger Moschino Under&Over
Habella MuchachoMalo Versace
Hip Underwear Mundo Unico XTG
HOM Nikos Body Zimmerli of Switzerland

 

Begin 2012 werd besloten de deuren van de winkel te sluiten en verder te gaan met de webshop. Het aantal merken werd teruggebracht tot: Olaf Benz, Manstore, Eros Veneziani, en Camel Active Mens Bodywear. Inmiddels zijn daar weer Mundo Unico, Clever en Brynje aan toegevoegd.

Regelmatig worden wij gebeld met de vraag wanneer Tothem Underwear weer als echte winkel terugkeert in de binnenstad. Het persoonlijk advies en de service worden nogal gemist.......
De plannen voor een nieuwe winkel staan al in de steigers; via de nieuwsbrief wordt de informatie bekendgemaakt.