Wasadvies mannen ondergoed

Wasvoorschriften, abracadabra voor de één, klaar als een klontje voor de ander.

Neem de wasadviezen van de onderbroekfabrikant maar even serieus; volg ze op. De kwaliteit van de stof blijft dan voor een behoorlijk lange tijd goed en dat merk je in de pasvorm. Ons vak is het verkopen van ondergoed, hoe meer hoe liever, maar zien ook heel graag dat onze klanten zo lang mogelijk profijt en plezier hebben van het draagcomfort van onze producten.

Wastemperatuur
Lager is beter (30°C in plaats van 40°C). Bij een te hoge temperatuur, d.w.z. boven 50°C wordt het elastiek sterk aangetast en erg slap zodat je onderbroek steeds van je lijf afglijdt.

Wasmiddel
Gebruik niet meer dan op de wasmiddelverpakking is aanbevolen. Méér is niet schoner. Teveel wasmiddel kan ook schaden.

Voorwassen
Bij sterk vervuild ondergoed is een voorwasprogramma aan te raden. Je kunt ook je ondergoed eerst weken in soda. Heel ouderwets wel, maar doeltreffend. De soda eerst oplossen in lauwwarm water en je ondergoed daar enige uren in weken. Ook eventuele hardnekkige geuren verdwijnen. Daarna goed spoelen voordat de hoofdwas begint.

Vlekkenmiddel, bleekmiddel etc
Deze middelen zijn sterk af te raden. Ze tasten de vezels aan waardoor je ondergoed grauw en lelijk wordt. De schade is onherstelbaar en vaak al na één keer gebruik van deze middelen.

Drogen
Vermijd de wasdroger. Dit is een 'marteling' van je kleding en zeker ook van je ondergoed. Het wordt natuurlijk wel droog maar de kwaliteit holt achteruit. Gewoon op een droogrek of aan een waslijn. Nog duurzaam ook!

Strijken
Is vaak niet nodig. Als je dit wilt, let dan op de strijktemperatuur om de stof niet te laten smelten of verbranden. De schade hierdoor is onherstelbaar.